Ο Σύλλογος Τρικαλινών Nομού Θεσσαλονίκης “Ο Ασκληπιός”, ξεκίνησε από μια ιδέα και μια προσπάθεια μιας μικρής ομάδας ατόμων, που η καταγωγή τους είναι από τα όμορφα Τρίκαλα, τη γενέτειρα του Βασίλη Τσιτσάνη, του Κώστα Βίρβου, του Απόστολου Καλδάρα, του Χρήστου Κολοκοτρώνη, του Δημήτρη Μητροπάνου, του Χρήστου Παπανικολάου, της Σοφίας Σακοράφα, του Δημήτρη Σγούρου, του Δημήτρη Καβράκου, της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου, του Νίκου Καρακώστα, του «Σακαφλιά»,

του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Στέφανου Σαράφη και άλλων γνωστών προσωπικοτήτων συμπατριωτών μας, που πρέπει να αφιερώσουμε ξεχωριστή σελίδα και πολύ ώρα στον καθένα και την καθεμία τους.

Προσωπικότητες των Τρικάλων.

Σκοπός του Συλλόγου μας και αυτής της προσπάθειας εξ αρχής, ήταν και είναι η γνωριμία και η σύσφιξη των σχέσεων των Τρικαλινών που σπουδάζουμε, δουλεύουμε, μένουμε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και λησμονούμε την αγαπημένη μας πόλη, τα Τρίκαλα. Άλλος σκοπός του Συλλόγου, ήταν και είναι η δημιουργία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των μελών, μέσω διαφόρων συναντήσεων και πολλών άλλων εκδηλώσεων.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο χαρακτήρας του Συλλόγου είναι καθαρά πολιτιστικός και μη κερδοσκοπικός και κυριαρχεί η εθελοντική συμμετοχή και εργασία όποτε και όταν χρειαστεί από όσους Τρικαλινούς πραγματικά το επιθυμούν, απαλλαγμένοι από κάθε είδους προσωπικά ή άλλα συμφέροντα.

Κάνουμε γνωστό ότι μέλη του Συλλόγου είναι δυνατόν να γίνουν όσοι και όσες σπουδάζουν, μένουν μόνιμα ή και για λίγο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη και έχουν καταγωγή από τον Νομό Τρικάλων και φυσικά όσοι και όσες αισθάνονται ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ στην καρδιά και στο πνεύμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν θέλετε να γίνετε μέλος του συλλόγου μας.