Κοινωνική Δράση: μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο 77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Απόλυτα ικανοποιημένοι ένιωσαν οι μαθητές του 77ου Δημ. Σχολείου Θεσσαλονίκης, μετά από τα μαθήματα πρώτων βοηθειών που παρακολούθησαν σήμερα Δευτέρα, 22 Απριλίου από την εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Χρυσή Γαβριέλλη.

Μία κοινωνική δράση που εμπνεύστηκε και την υλοποίησε ο Σύλλογός μας, σε συνέχεια ανάλογης δράσης την περασμένη χρονιά.

Η επικοινωνία μας με την κα Τριανταφυλλίδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη, βρήκε άμεση ανταπόκριση, οπότε και προχωρήσαμε στην πραγμάτωση της πρότασης, μετά από συνεννόηση με τη Δ/νση του Σχολείου.

Βασικός λόγος αυτής της σκέψης-πρότασης ήταν να ευχαριστήσουμε τη διευθύντρια του Σχολείου, κα Στυλιανή Ζιούτη, το προσωπικό και τον Σύλλογο γονέων του Σχολείου, για τη φιλοξενία που παρέχεται στο χορευτικό μας, ώστε να πραγματοποιεί τις πρόβες του σε αίθουσα του σχολείου.

Οι μαθητές βιωματικά αποκόμισαν γνώσεις πρώτων βοηθειών, ενώ οι δάσκαλοι και όσοι από εμάς παρακολούθησαν τη δράση, αναθεώρησαν κάποιες πάγιες πρακτικές που μέχρι σήμερα ήξεραν και πρόσθεσαν νέες γνώσεις, ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα σε όποιον έχει ανάγκη, αλλά και να βοηθήσουν και τους εαυτούς τους, εάν χρειαστεί.

Η ικανοποίηση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου πρότεινε να επαναληφθεί η ενημέρωση και στους γονείς των μαθητών.

Θα το επιδιώξουμε και θα το δρομολογήσουμε !! ????

Παρόμοια Άρθρα